Güvenlik Danışmanlığı

Protector , şirketleri acil durumlarda etkili ve yeterli düzeyde karşılık vermeleri ve gereken adımları atmaları konusunda kapsamlı bir şekilde hazırlar. Kriz anında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiğine yönelik olarak, önceden tasarlanmış yönetim tekniklerini uygular, prosedürlerin yaratılmasına yönelik işletmeye yön verir. Bu hizmetiyle Protector, şirketleri bir nevi güvenlik danışmanlığı misyonunu üstlenir. Bu misyonla birlikte, şirketlerin üzerinden güvenlik işleri yükünü alır. Böylelikle şirketler, enerjilerini kendi işlerine yönlendirerek daha efektif çalışma imkanı bulurlar.

Danışmanlık Hizmetleri

  • Risk Analizleri
  • Güvenlik Planı Hazırlanması
  • Güvenlik Seminerleri ve Eğitimleri
  • Kriz Yönetimi
  • İş Sürekliliği Planı
  • Uygulamaların Denetlenmesi

Asa Koçak ’nın güvenlik anlayışı, hiçbir kuruluşun organizasyonel yapısının birbiriyle aynı olmadığıdır. Organizasyonel yapıların yanı sıra, faaliyet konuları, çalışanlarının profili ve varlıklarının coğrafik açıdan dağılımı bu kuruluşların risk ve tehditlere maruz kalma düzeylerini belirlemede
esas alınan unsurlardır. Tüm bu unsurları dikkate alarak kuruluşlara kurumsal güvenlik politikası ve stratejileri ile ilgili önerilerde bulunur, bu stratejilerrin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde yardımcı oluruz.

Kuruluş ve işletmelerin çalışanları, itibarları, verileri ve fiziksel varlıklarını korumak ve bu varlıkları tehdit eden riskleri azaltmak konusunda tavsiyelerde bulunuruz. Açık ve ciddi bir tehditle karşı karşıya kalan bir işletme veya kuruluş, “Güvenlik Danışmanlığı” hizmeti için Asa Koçak ’a başvurduğu zaman, ekibimiz mevcut güvenlik düzenlemelerini gözden geçirir yeni bir proje tasarlanması gerektiği durumlarda, tasarlama sürecinde güvenlik danışmanları ve mühendisleri, güvenlik önlemlerini de projeye dahil etmek için ekiple birlikte çalışır.

Güvenlik danışmanlarımızın teknik becerileri ve ürün bilgileri, tavsiye edilen ve belirlenen ekipmanların etkinlik, uygunluk, kalite ve maliyet değerlendirmesini yapmalarına ve raporlamalarına olanak sağlar.

Asa Koçak , şirketleri acil durumlarda etkili ve yeterli düzeyde karşılık vermeleri ve gereken adımları atmaları konusunda kapsamlı bir şekilde hazırlar. Kriz anında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiğine yönelik olarak, önceden tasarlanmış yönetim tekniklerini uygular, prosedürlerin yaratılmasına yönelik işletmeye yön verir. Bu hizmetiyle Asa Koçak , şirketlerin bir nevi güvenlik danışmanlığı misyonunu üstlenir. Bu misyonla birlikte, şirketlerin üzerinden güvenlik işleri yükünü alır. Böylelikle şirketler, enerjilerini kendi işlerine yönlendirerek daha efektif çalışma imkanı bulurlar.

Sürekli Danışmanlık Hizmetleri

Güvenlik rutinden kaçınılması gereken bir konudur.
Batha, güvenlik sistemlerinde, işletme aşamasında rutinden kaçınmak adına sistem içindeki unsurların sürekli denetlenmesini önermektedir. Bu bağlamda yapılacak olan “Kapsamlı Güvenlik Araştırması” hizmetini yıl içerisinde aşağıdaki faaliyetler takip edecektir:

• Müşteriye genel güvenlikle ilgili sorunlarında sürekli güvenlik danışmanlığı,

• Güvenlik personeli ve vardiya amirlerinin genel performansının denetlenmesi ve kontrol edilmesi, rapor edilmesi, tavsiyelerin verilmesi; buna güvenlik personelinin bilgisini ve görevlerini yapıp yapmadığını kontrol amacına yönelik tatbikatlar,

• İhtiyaç halinde, projede hizmet verecek olan taşeron güvenlik firmasının seçimi, kriterlerin belirlenmesi ve şartnamelerin hazırlanması konusunda destek verilmesi.

• Mevcut veya işe alınacak olan tüm güvenlik görevlilerinin mülakatlarının yapılması
ve Asa Koçak proje yöneticisi tarafından onaylanmas.

• Tavsiye edilen güvenlik
sistemine ait rutin ve acil durum prosedürlerinin hazırlanması, gerektikçe yenilenmesi ve duruma adapte edilmesi. Bunu takiben,
yıl içerisinde, bilgileri tazeleme ve görev başındaki hareket tarzlarını geliştirmek adına, güvenlik görevlilerine birer günlük tazeleme eğitimi verilmesi.

• Müşteride rutin olmayan zamanlarda ayda 4 adet haberli – habersiz güvenlik denetimleri ve sınamalar yapmak, neticelerin rapor edilmesi.

• Güvenlik görevlilerinin motivasyon düzeylerini yüksek tutmak ve sistem açıklarının belirlenebilmesi amacı ile müşteriyle koordineli olarak karar verilecek olan zaman ve mekanlarda, yılda toplam 2 kez habersiz Sistem Testi Çalışması (Drill) düzenlenmesi.

Gerçekleştirilen rutin veya acil prosedürlerin yazımı güvenlik sistemlerinin önemli unsurlarıdır. Prosedürün acil ve rutinde,  basit fakat odaklı olması gerekir. Prosedürler kapsamlı olmalı ve güvenlik görevlilerinin kendi insiyatiflerini kullanmalarını minimuma indirmelidir. Günümüzde suçların tarzı değişkendir. Değişikliklerin takibi, istatistiki olarak değerlendirilmesi ve ihtiyaç çerçevesinde müşteriye aktarımı Asa Koçak ’nın hizmetleri arasında yer alır.
 
Güvenlik Danışmanlığı Teklif İste